TAKAISIN

13.11.2022

Kuopion järvimatkailukeskus sai nimen – tervetuloa elämyksien Luodolle!

Tiedote

Kuopion matkustajasataman kärkipaikalle rakentuva uniikki palvelukokonaisuus avaa ovensa yleisölle keväällä 2023. Järvimatkailukeskuksen viralliseksi nimeksi on nyt valittu Luoto. 

– Suunnittelussa haluttiin löytää nimi, joka kuvaisi sekä paikalle ominaista veden ympäröivää luonnetta sekä juurruttaisi tarinaa suomalaiseen mielenmaisemaan, kertoo muun muassa keskuksen brändikehityksestä vastaavan Brande Oy:n Sami Kuusisto.

Vesillä ja veden äärellä oleminen on meille suomalaisille sisäsyntyistä. Järvelle katsotaan aina kun halutaan avartaa omia ajatuksiaan. Nimi Luoto kuvastaa juuri tätä tunnetta. Se kutsuu rantautumaan, nauttimaan hyvästä ruoasta ja juomasta ja järviluonnon äärettömästä kauneudesta jokaiseen ilmansuuntaan.

 

Järvimatkailukeskus
Kuva © Studio Puisto

 

Virallisen nimen suunnittelu- ja valintaprosessi on ollut merkittävä osa rakennusprojektin taustalla tapahtuvaa väsymätöntä työtä, jonka tavoitteena on lunastaa asiakkaiden ja sidosryhmien odotukset kevään avajaisissa.   

– Luoto on kaunis ja pehmeä suomalainen sana, joka siivittää mielikuvat mieleenpainuviin päiviin ja hyviin hetkiin läheisten ihmisten kanssa. Uskomme, että juuri näitä elämyksiä myös uusi, keväällä avattava Luoto tulee varmasti tarjoamaan, Kuusisto summaa. 

– Luoto tulee nostamaan koko Kuopion sataman profiilia ympärivuotisesti houkuttelevana kohtaamispaikkana. Haluamme ajatella, että järvimatkailupalveluita sekä sauna- ja ravintolaelämyksiä tarjoileva Luoto rakentuu paikalleen kuin pieneksi kyläksi, jonka rannoille ovat tervetulleita nauttimaan ystävät niin läheltä kuin kaukaakin, Isompi Visio Oy:n Ville Iivonen kuvailee. 

www.luotokuopio.fi